ponedeljek, 4. marec 2013

Best Korea to the rescue.

V zares ironičnem zasuku dogodkov, ko je norveška piratska stranka pod pritiskom nosilcev avtorskih pravic popustila in odpovedala gostovanje najbolj znanemu sandokanskemu trackerju, se je le deset minut po izklopu strežnika Piratski zaliv vrnil na sceno. Gostoljubje so mu ponudili v Severni Koreji! Načrt je bil očitno v pripravi že nekaj časa, saj tako hitro prenosa pač ne moreš izvršiti.


Dejstvo je, da podjetni mladci kljub milijonskim in zapornim kaznim, na katere je bila zabavna industrija tako ponosna, še zdaleč niso rekli zadnje besede. Jadra na znameniti ladji so pomenljivo spremenili v barve novega doma, dočim korejske oblasti dejanja še niso komentirale. Vsekakor pa se lahko nadejamo kakega zanimivega govora Kima Jonga Una o tem, kako je to nov korak k razpadu ameriškega imperializma.

Update: 
Kaze, da so si spet privoščili pošteno potegavščino. Strežnik je v Koreji le navidez, saj s spoofanjem BGP vnašajo korejsko številko IP. Po odzivnih časih sodeč je strežnik še vedno nekje v Evropi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar