četrtek, 10. oktober 2013

Mediji, kot si jih zaslužimo

Dragi prijatelji in sledilci,
bržkone ne veste, da nikoli ne bom kliknil povezave, če je vir novice 24ur.com s svojimi priležniki, Demokracija, Reporter, Politikis, Požareport in podobni "informativni portali." (povezav zanalašč ni)
Vsi našteti so primer slabega, senzacionalističnega in hujskaškega žurnalizma, katerega funkcija je kvečjemu ubijanje še tiste malo pameti, ki je potencialnemu bralcu ostala, ter mastna monetizacija iz reklam, ki jih dobivajo samo zato, ker še vedno klikate na njih.

Njihovo poslanstvo ni informiranje, niso v službi bralca in njegove osveščenosti, marveč so podložni samo marketingu in čim večjemu številu klikov. Zato so pripravljeni objaviti karkoli, tudi največje govno, neresnice in bedarije, da bi dobili še kak klik več. Takisto jim niso tuje netransparentne prakse kot je prelinkavanje člankov prek več 'sestrskih' strani, da si na vsaki umetno dvignejo obisk in požrejo še malo večji košček oglaševalskega kolača.

Do vas nimajo nobene odgovornosti, vsa je namenjena samo lastnikom in dividendam (ali politični agendi, po možnosti financirani iz proračuna!). Dokaze smo lahko videli v ostalih medijih, ki imajo še vsaj senčico (a ne dosti več) odgovornosti do svojih bralcev.

In vi, s svojimi kliki, lajki in delitvami dajete jasno sporočilo. Hočete se več 24ur, Reporterjev in Vasletovih postkomuhomomasturbacij. A enkrat doslej ste pokazali, da imate dovolj - spomnite se, kaj se je zgodilo s Siolovim portalom (in televizijo, ko so startali). Še vedno si niso opomogli. A so se spremenili, in to na bolje. Si ne zaslužite boljših medijev????

Lajkajte, če mislite, da si jih. Delite, če planirate tudi kaj narediti v to smer.

Ni komentarjev:

Objavite komentar